Informace o publikaci

Identification of bacterial strains of species Lactococcus lactis in hard cheese using PCR

Název česky dentifikace kmenů bakterií druhu Lactococcus lactis v tvrdých sýrech pomocí PCR
Autoři

ŠPANOVÁ Alena HERZOGOVÁ Jitka RITTICH Bohuslav

Rok publikování 2008
Druh Článek ve sborníku
Konference 4th Meeting on Chemistry and Life, Chemické listy,102 (2008) No15
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Genetika a molekulární biologie
Klíčová slova cheese; Lactococcus lactis; P(HEMA-co-EDMA); PCR;
Popis DNA v kvalitě vhodné pro PCR byla izolována z různých typů sýrů pomocí magnetického nosiče P(HEMA-co-EDMA) pokrytého karboxylovými skupinami v přítomnosti vysokých koncentrací PEG 6000 a NaCl. Kvalita izolované DNA byla ověřena pomocí PCR. Druhově specifické primery PALA4 a PALA14 (pro amplifikaci acm A genu kódujícího N-acetylmuramidázu specifickou pro Lactococcus lactis, 1131 bp dlouhé PCR produkty ) byly úspěšně použity pro identifikaci druhu Lactococcus lactis.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info