Informace o publikaci

Complex characterization of natural fruit juices

Název česky Komplexní charakterizace ovocných šťáv
Autoři

PTÁČEK Petr CHVÁTALOVÁ R. MACUCHOVÁ S. PEKAŘ Miloslav MÁROVÁ Ivana

Rok publikování 2005
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Chemické listy
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Fyzikální chemie a teoretická chemie
Klíčová slova Antimutagenic effects; Antioxidant activity; Testing mikroorganism; fruit and vegetables juices extrakts; Utility foodstuffs
Popis Nejrůznější vnější a vnitřní vlivy působí negativní změny během života jedince. Mezi nejvýznamější patří tzv. volné radikály, způsobující tzv. oxidační stres negativně ovlivňující všechny typy buněk. Cílem práce je výzkum antioxidačních a antimutagenních účinků přírodních ovocných šťáv.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info