![Důležité termíny](https://cdn.muni.cz/media/3633704/image_2.jpg?mode=crop¢er=0.5,0.5&rnd=133572412150000000&heightratio=0.5&width=278)
Informace o publikaci
Complex characterization of natural fruit juices
Název česky | Komplexní charakterizace ovocných šťáv |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2005 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Chemické listy |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Fyzikální chemie a teoretická chemie |
Klíčová slova | Antimutagenic effects; Antioxidant activity; Testing mikroorganism; fruit and vegetables juices extrakts; Utility foodstuffs |
Popis | Nejrůznější vnější a vnitřní vlivy působí negativní změny během života jedince. Mezi nejvýznamější patří tzv. volné radikály, způsobující tzv. oxidační stres negativně ovlivňující všechny typy buněk. Cílem práce je výzkum antioxidačních a antimutagenních účinků přírodních ovocných šťáv. |