Informace o publikaci

Identifikace laktobacilů izolovaných z potravin pomocí PCR a MALDI-TOF MS

Autoři

DUŠKOVÁ Marta ŠEDO Ondrej ZDRÁHAL Zbyněk KARPÍŠKOVÁ Renata

Rok publikování 2010
Druh Článek ve sborníku
Konference XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Mikrobiologie, virologie
Popis Cílem této práce bylo srovnání výsledků druhové identifikace laktobacilů izolovaných z potravin získaných metodami PCR a MALDI-TOF MS. Ze 175 izolátů laktobacilů se metodou PCR podařilo druhově identifikovat 114 kmenů a metodou MALDI-TOF MS 129 kmenů. Metodou PCR byly kmeny zařazeny do 10 druhů laktobacilů a metodou MALDI-TOF MS do 16 druhů. Shoda v druhové identifikaci mezi těmito dvěma metodami byla 89,47 %. U druhů L. curvatus, L. delbrueckii, L. johnsonii, L. plantarum a L. sakei byla identifikace shodná ve 100 %.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info