Informace o publikaci

Comparison of antibacterial effect of seven 1-monoglycerides on food-borne pathogens or spoilage bacteria

Název česky Srovnání antibakteriálního účinku sedmi 1-monoglyceridů na pathogeny z potravin
Autoři

BUŇKOVÁ Leona BUŇKA František JANIŠ Rahula KREJČÍ Jiří DOLEŽÁLKOVÁ Iva POSPÍŠIL Zdeněk RŮŽIČKA Jan TREMLOVÁ Bohuslava

Rok publikování 2011
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Acta Veterinaria
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
www http://actavet.vfu.cz/80/1/0029/
Obor Průmyslová chemie a chemické inženýrství
Klíčová slova Inhibition effect; esters of glycerol; microorganism; Gompertz model; specific growth rate; lag-time
Popis Studie porovnává za stejných podmínek in vitro inhibiční efekt sedmi 1-monoglyceridů obsahujících mastné kyseliny na růstové charakteristiky patogenů Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Enterococcus faecalis, Micrococcus luteus, Staphylococcus aureus, Citrobacter freundii, Escherichia coli, Proteus mirabilis, Salmonella enterica ser. Enteritidis a Pseudomonas aeruginosa.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info