![Důležité termíny](https://cdn.muni.cz/media/3633704/image_2.jpg?mode=crop¢er=0.5,0.5&rnd=133572412150000000&heightratio=0.5&width=278)
Informace o publikaci
Comparison of antibacterial effect of seven 1-monoglycerides on food-borne pathogens or spoilage bacteria
Název česky | Srovnání antibakteriálního účinku sedmi 1-monoglyceridů na pathogeny z potravin |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2011 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Acta Veterinaria |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
www | http://actavet.vfu.cz/80/1/0029/ |
Obor | Průmyslová chemie a chemické inženýrství |
Klíčová slova | Inhibition effect; esters of glycerol; microorganism; Gompertz model; specific growth rate; lag-time |
Popis | Studie porovnává za stejných podmínek in vitro inhibiční efekt sedmi 1-monoglyceridů obsahujících mastné kyseliny na růstové charakteristiky patogenů Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Enterococcus faecalis, Micrococcus luteus, Staphylococcus aureus, Citrobacter freundii, Escherichia coli, Proteus mirabilis, Salmonella enterica ser. Enteritidis a Pseudomonas aeruginosa. |