Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Termomacerovaný hroznový mošt s přídavkem kyseliny L-askorbové
Autoři | |
---|---|
Rok publikování | 2011 |
Druh | Výsledky s právní ochranou |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Popis | Vinné hrozny jsou dobrým zdrojem přírodních fenolických antioxidantů jako jsou resveratrol, piceid, flavonoidní a neflavonoidní fenoly. Tyto fenolické antioxidanty jsou vázány převážně ve slupce bobulí hroznů. V dužnině hroznů je jejich obsah minimální. Proto běžně vyráběné hroznové mošty mají nízký obsah antioxidačně aktivních zdravotně prospěšných fenolických sloučenin. Úkolem tohoto užitného vzoru bylo nalezení způsobu jak zvýšit obsah a stabilitu biologicky aktivních fenolických antioxidantů ve vyrobeném hroznovém moštu. Uvedené nedostatky odstraňuje termomacerovaný hroznový mošt s přídavkem kyseliny L-askorbové. Podstata technického řešení spočívá v termomaceraci hroznové drtě s přídavkem minimálně 1 mg kyseliny L-askorbové na 1 litr termomarecovaného hroznového moštu. |
Související projekty: |