Zde se nacházíte:
Informace o publikaci
Separation of PCR-ready DNA from dairy products using magnetic hydrophilic microspheres and poly(ethylene glykol)-NaCl water solutions
Název česky | Separace DNA v kvalitě pro PCR z mléčných výrobků pomocí magnetických hydrofilních mikročástic a vodných roztoků poly(ethylen glykol) NaCl |
---|---|
Autoři | |
Rok publikování | 2009 |
Druh | Článek v odborném periodiku |
Časopis / Zdroj | Journal of Magnetism and Magnetic Materials |
Fakulta / Pracoviště MU | |
Citace | |
Obor | Genetika a molekulární biologie |
Klíčová slova | Magnetic microsphere; P(HEMA-co-GMA); DNA isolation; dairy product; polymerase chain reaction (PCR) |
Popis | Magnetické neporézní poly((2-hydroxyethyl methakrylát-co- glycidyl dimethylmethakrylát) (P(HEMA-co-GMA))mikročástice obsahující karboxylové skupiny a magnetické skleněné mikročástice byly použity k izolaci bakteriální DNA. Nejvyšší návratnost DNA bylo docíleno při použití koncentrací 12 nebo 16 % PEG 6000 a 2 M NaCl. Navržená metoda byla použita pro izolaci bakteriální DNA z mléčných výrobků, které obsahovaly buńky bifidobakterií a laktobacilů. Přítomnost cílové DNA byla ověřena pomocí PCR se specifickými primery. |
Související projekty: |
|