Informace o projektu
Využití postupů na bázi molekulární genetiky při získávání nových kmenů bakterií s probiotickými vlastnostmi s cílem rozšíření specifických genetických zdrojů pro výrobu funkčních potravin

Kód projektu
QF3169
Období řešení
3/2003 - 12/2007
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo zemědělství ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova
Bifidobacterium, Lactobacillus, lidské probiotické kmeny, identifikace, charakterizace, funkční potraviny, molekulárně genetické metody

Budou izolovány, identifikovány a charakterizovány nové kmeny bakterií mléčného kvašení rodu Bifidobacterium a Lactobacillus lidského původu. U těchto kmenů budou testovány probiotické vlastnosti a vlastnosti umožňující jejich využití při výrobě funkčních potravin.

Publikace

Počet publikací: 16


Předchozí 1 2 Další

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info